SnijOrchidee Cymbidium in het bijzonder

Ingrid Eikens: “Liefde op het eerste gezicht”

Ingrid Eikens, eigenaresse van Cymbi-Art, is haar hele leven al fan van Cymbidium. “Achteraf lijkt het een voorteken. Mijn wieg stond in de Orchideelaan in Erica, een dorpje in Drenthe. Mijn eerste vriendje? De jongste zoon van de familie Kleijn, toen de enige orchideeënkweker in de provincie. Al snel ging ik hen helpen op de kwekerij. Nog herinner ik me de dag dat ik Cymbidium daar ontdekte: De hele kas vol met die prachtige bloemen en het licht van een helder winterzonnetje dat hen bescheen. Het geluksgevoel was totaal en voor altijd!”


 


Cymbidium als rode draad  
“Mijn liefde voor deze bloem is een rode draad in mijn leven. Ook na mijn opleiding aan de modeacademie bleef ik werken op de kwekerij. Mijn creativiteit kon ik kwijt in de vele bloemstukken, die daar werden gemaakt. Toch ging er rond 2001 iets prikkelen. Ik wilde mijn horizon verbreden en zo geschiedde. Maar oude liefde roest niet en in 2011 keerde ik terug in de kwekerij en kort daarna ben ik ook gestart met mijn bedrijf Cymbi-Art. Dat kortweg draait om Cymbidium, houdbaarheid en kunst.”


 
 
 

Een andere kijk …
“ Vanuit mijn modeopleiding heb ik gemerkt dat mijn kijk op bloemwerk verschilt met de wat traditionelere handel. Zo vaak zie je dat bloemen geen recht worden gedaan. Ze verdwijnen in een massa van vormen en kleuren, waardoor de focus weg is. Bij mode leer je juist dat het belangrijk is de aandacht te richten op de hoofdzaak. De rest is bijzaak en heeft de taak om – in mijn geval – de Cymbidium te laten schitteren en stralen.”
 

  

 

Ook zie je dat bloemen veelal op dezelfde wijze worden verwerkt. Terwijl, er is zoveel meer mogelijk. Zeker als een bloem, zoals de Cymbidium, uitstekend houdbaar is. Naast boeketten en arrangementen kun je qua creativiteit volledig ‘out-of-the-box’ gaan. Wat te denken van een schilderij van Cymbidium, dat een maand in een kapsalon heeft gehangen of de Cymbidiumfiets-actie met Pasen of – altijd goed voor inspiratie – kijk eens op zolder of in de schuur. Honderd nieuwe ideeën voor Cymbidium met de spullen die je daar weer opduikelt.“

Cymbidium verbindt …
“Het leuke hiervan is dat Cymbi-Art via mond-tot-mond reclame veel aandacht krijgt. Juist de ‘out-of-the-box’-creaties brengen nieuwe contacten. De reacties, die ik heb gehoord met bijvoorbeeld de Paas-fietsactie. Heel persoonlijk, variërend van de lievelingsbloem van opa, bloem uit bruidsboeket of grafkrans van een vriend. Je hoort de levensverhalen met een lach en een traan. Dit zie ik ook terug op mijn Instagram account en Facebook pagina. Ik combineer daar mijn persoonlijke en zakelijke verhalen van Cymbidium. Zelfs internationaal wordt daar op gereageerd met ‘likes’ en nieuwe verhalen. Het is een dankbare bloem, die verbindt!

Reacties

comments powered by Disqus

Johan Huisman: 'Cymbidium zorgt voor contrast'

Internationaal bloemendesigner Johan Huisman is fan van Cymbidium. Ook en juist in de winterperiode. “In de winter is de natuur in rus...

'The Story of Love', bloemen op je bruiloft

In bruidsmagazine 'The Story of Love' zijn thema's, details en leuke weetjes geschikt rond drie prachtige bloemen, die hierin ee...

Karin Pasman wint Cymbidium wedstrijd

Maak een bijzondere creatie met Cymbidium in de hoofdrol. Dat was de opdracht van de bloemistenwedstrijd georganiseerd door de campagne &lsq...

Alden Biesen 2015

Cymbidium verleider van alle tijden!

Op Fleuramour, het bloemen event dat in september jl. in Alden Biesen, België plaatsvond, waren volop Cymbidium orchideeën te bewo...

Bekijk meer berichten